Søk i denne bloggen

torsdag 23. januar 2014

No bullshit

Management-teorier går i bølger. Vi venter nå i spenning på pendelsvingen. Får vi en ny runde 70tallsinspirert sensitivitetstrening, kanskje, der ledergruppen ikler seg lilla onepiece-dresser, setter seg
i ring i lotus og tar forsiktig på hverandre med lukkede øyne? Eller hva med den røffe kick-off-trenden der bånd skulle knyttes og kreativiteten stimuleres i ymse bratte stup og ville vassdrag - er det duket for et kickoff-comeback?
Ut fra Deloittes rapport er det ikke helt lett å tolke hva som kommer til å bli den nye ledelsesfarsotten de kommende årene. Deres funn tyder på at det tross alt finnes en god del fornuft der ute i arbeidslivet. For eksempel slår den et slag for å knuse myten om at sjefen er et overmenneske. Istedet er det slik at ulike typer mennesker og oppgaver krever ulike typer lederegenskaper. Det er beroligende at slik innsikt nå slår rot der ute. Generelt kan det sjå ut som vi får en meir balansert verd, i alle fall om ein skal tru David Pink, som seier at samfunnet går fra eit samfunn basert på logikk til eit meir følelses-messig fokus. Eg håper det er tilfelle, for vi treng andre verdier enn penger og produkt. 

Translate

La vita è bella

About me: